Malzemeler:
- 350 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 paket yas maya
- 140 gr kuru üzüm
- 350 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 paket yas maya
- 140 gr kuru üzüm
- 100 gr ceviz
- 200 ml ilik su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi bal
- 200 ml ilik su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi bal
Hazirlanisi:
1. Kuru üzüm ve ceviz hariç, bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar (en az 10 dakika) yogurun
2. Hamuru yuvarlayip yaglanmis baska bir kabin içine alip üzerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru tezgaha alip fazla gazini alin, kuru üzümleri ve cevizler ekleyip çok az yogurun ve yaglanip unlanmis kek kalibina koyup üzerini bir bezle örtüp bu kez 40 dakika mayalandirin
4. Ikinci kez mayalanan ekmegi önceden isitilmis 230 derecelik firina verip 20-25 dakika kadar pisirin. Ekmeginizin pisip pismedigini anlamak için altina vurun, eger 'tok tok' diye ses geliyorsa pismis demektir
5. Pisen kuru üzümlü ekmegi firindan çikarip firin teline alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi kesip servis edin
1. Kuru üzüm ve ceviz hariç, bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar (en az 10 dakika) yogurun
2. Hamuru yuvarlayip yaglanmis baska bir kabin içine alip üzerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru tezgaha alip fazla gazini alin, kuru üzümleri ve cevizler ekleyip çok az yogurun ve yaglanip unlanmis kek kalibina koyup üzerini bir bezle örtüp bu kez 40 dakika mayalandirin
4. Ikinci kez mayalanan ekmegi önceden isitilmis 230 derecelik firina verip 20-25 dakika kadar pisirin. Ekmeginizin pisip pismedigini anlamak için altina vurun, eger 'tok tok' diye ses geliyorsa pismis demektir
5. Pisen kuru üzümlü ekmegi firindan çikarip firin teline alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi kesip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder