Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 adet karnabahar
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Karnabahari çiçeklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayip süzün ve isiya dayanikli kaselere bölüstürün
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirparak kaynatin
4. Hazir olan sosu karnabaharlarin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
1. Karnabahari çiçeklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayip süzün ve isiya dayanikli kaselere bölüstürün
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirparak kaynatin
4. Hazir olan sosu karnabaharlarin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
5. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder