Malzemeler:
- 5-6 adet kabak
- 200 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 ç.b. ince bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. nar eksisi
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
*Suyu için:
- 1 y.k. nar eksisi
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Bulguru bir kaba alip üzerine yaklasik 1 s.b. sicak su ekleyin
2) Bulgurlar sistikten sonra sogani ve sarimsagi katin
3) Kalan bütün malzemeleri ilave edip karistirin
4) Kabaklari yaklasik 3 parmak kalinliginda bölüp içlerini oyun ve hazirlamis oldugunuz harçla doldurun
5) Dolmalari tencereye dizin ve suyu için ayirmis oldugunuz malzemeleri bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun :)
3 Kasım 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder