24 Kasım 2017 Cuma

SOGANLI VE YOGURTLU PIRASALI ARNAVUT BÖREKLERI (malzemeler tepsi basinadir!)

Malzemeler: 
*Hamur için:
- 750 gr un
- 1 y.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Bezeleri açmak için: un

*Ara katlari ve üzeri için: ayçiçek yagi

*Soganli iç harci için:
- 4 adet büyük boy sogan
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, pul biber

*Yogurtlu pirasali iç harci için:
- 4 adet pirasa
- 1,5 t.k. tuz
- 1 s.b. yogurt
- 2 adet yumurta
- 1 t.k. pul biber

Hazirlanisi: 
1) Hamur malzemelerini büyük bir yogurma kabina alip ilik su ilave ederek yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamurun üzerini örtüp yarim saat kadar oda isisinda dinlendirin
3) Iç harci için soganlari yemeklik dograyin ve yagda soteleyip baharatlarini ilave edip sogumasi için bir kenara alin
4) Diger iç harci için pirasalari ince kiyip büyük bir kaba alin, üzerine tuz ilave edip elinizle ovun ve kalan malzemeleri ekleyip karistirin
5) Dinlenen hamuru 40 esit bezeye bölün ve yuvarlayin
6) Bezelerin ilk 25'ini tezgahiniza un serpip kahve fincani tabagi büyüklügünde açip bir kenara alin
7) Ayni islemi diger 15 bezeye de uygulayin
8) Hazir olan hamurlarin aralarina ayçiçek yagi sürüp üst üste koyun ve elinizle biraz bastirin
9) Ayni islemi diger 15 kat hamur için de uygulayin
10) Yagli hamuru elinizle tepsi büyüklügünde açip yaglanmis tepsiye yerlestirin
11) Hazirlamis oldugunuz iç harcini ortasina yayin
12) Yaglanmis 15 bezelik hamuru üzerine yerlestirip yanlarini katlayin
13) Dilediginiz sekilde kesin
14) Böregin üzerine tekrar bir miktar ayçiçek yagi gezdirip önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder