5 Kasım 2017 Pazar

KÖZLENMIS PATLICANLI KARNIYARIK (Akis usulü)

Malzemeler:
- 6 adet közlenmis patlican
- 400 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 çimdik tarçin
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

*Üzeri için: Domates dilimleri

*Sosu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4) Kiymalar renk aldiktan sonra dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
6) Hazirlandiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
7) Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder