7 Kasım 2017 Salı

NANELI YOGURT CORBASI

Malzemeler:
• ½ ç.b. pirinç
• 4 y.k. yogurt
• 1 + ½ y.k. un
• 1 dis sarimsak
• 6 s.b. sicak su
• Tuz
• 1 y.k. margarin veya tereyagi
• 1 t.k. nane

Hazirlanisi:
1) Pirinçleri önceden yaklasik 1 s.b. su ile haslayin
2) Daha sonra ayri bir kabin içine unu, yodurdu ve 1 s.b. sıcak suyu alin
3) Biraz çirptiktan sonra pirinçlerin üzerine ekleyin ve kalan 4 s.b. sicak suyu da ilave edin. Kaynayana kadar çirpin
4) Corbayi kisik ateste yaklasik 10-15 dakika pisirin
5) Ayri bir yerde margarini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder