Malzemeler:
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 1 adet sogan
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 1 y.k. domates salçasi
- 4 s.b. sicak su
- 2 s.b. tavuk suyu veya et suyu
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Küp dogranmis sogani yagda kavurun ve unu ekleyin
2) Unu kokusu çiktiktan sonra üzerine salçayi ve yikanmis mercimegi katip 2 dakika daha kavurun
3) Sicak suyu ve tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
4) Mercimek pistiginde süzgeçten veya blenderdan geçirin
5) Tuz ve karabiberle tatlandirip biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
17 Kasım 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder