Malzemeler:
• 1 adet sogan
• 1 adet patates
• 2 adet havuç
• 1 s.b. kirmizi mercimek
• 2 s.b. tavuk suyu
• 6 s.b. su
• 2 y.k. margarin
• 1 y.k. ayçiçek yagi
• 1 y.k. domates salçasi
• 1 t.k. kirmizi toz biber
• Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Mercimekleri yikayip bir tencereye alin
2) Üzerine dogranmis patatesi ve sogani ekleyin
3) Sicak suyu ve tavuk suyunu ekledikten sonra pismeye birakin
4) Daha sonra blenderdan geçirin ve yagini hazirlayin
5) Margarin eridikten sonra üzerine domates salçasini, tuzu, karabiberi ve kirmizi toz biberini ekleyin. Yag ve salça özlestikten sonra blenderdan geçirmis oldugunuz çorbaya ilave edin
6) Tuzunu kontrol ettikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
29 Kasım 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder