Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
Hazirlanisi:
1) Yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ilave edin ve sogan pembelesene kadar kavurun
2) Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3) Son olarak üzerini sicak suyunu, kiyilmis maydanozu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin ve daha sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
14 Kasım 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder