- 6 adet kiwi ( = ortalama 500 gr)
- 250 gr pektinli seker
- 1 s.b. su
Hazirlanisi:
1) Kiwileri soyup dilediginiz büyüklükte dilimleyin
2) Derin bir tencereye aktarip üzerine pektinli toz sekeri gezdirin ve 3 saat oda isisinda bekletin
3) Tencereyi atese alip üzerine suyu ilave edip reçeli 4 dakika kaynatin
4) Hazir olan reçeli kavanoza aktarip ters çevirin ve soguduktan sonra buzdolabinda muhafaza edin
NOT: Pektinli seker nedir? Reçeller ve marmelatlar için kullanilan en az %5’i pektinden olusan ve bir miktar sitrik asit içeren toz sekerdir. Bu seker türü reçele daha kivam veriyor. Saatlerce kaynatmaniza gerek birakmiyor, 4 dakika gibi kisa sürede reçeliniz hazir oluyor. Kullandiginiz meyveler dagilmadan, rengi solmadan güzel reçeller yapmanizi sagliyor.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder