25 Kasım 2017 Cumartesi

DEREOTLU KARAKÖY POGACASI

Malzemeler:
- 150 gr yumusak margarin
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 ç.b. yogurt
- 1 adet yumurta (sarisi üzerine, aki içine)
- 1 t.k. elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- ½ demet ince kiyilmis dereotu
- 1 t.k. tuz
- 1 t.k. toz seker

*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edin
2) Mandalina büyüklügünde toplar yapip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
3) Üzerlerine yumurta sarisi sürün ve çizikler atin
4) Önceden isitilmis 180 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder