Malzemeler:
• 1 y.k. ayçiçek yagi
• 1 y.k. margarin
• 1 adet sogan
• 1 ç.b. ince bulgur
• 1 ç.b. kirmizi mercimek
• 1 y.k. domates salçasi
• 8 s.b. tavuk suyu veya et suyu
• Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
Hazirlanisi:
1) Bir tencereye yaglari alip iri dogranmis sogani kavurun
2) Üzerine salçayi, ince bulguru, yikanmis kirmizi mercimegi ve kirmizi toz biberini ekleyip kavurmaya devam edin
3) Tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4) Corba pistikten sonra blenderdan geçirip bir tasim daha kaynattiktan sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
10 Kasım 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder