29 Kasım 2017 Çarşamba

YUMURTALI ISPANAK

Malzemeler:
• 500 gr ispanak
• 1 adet sogan
• 1 y.k. domates salçasi
• 1 t.k. kirmizi toz biber
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. ayçiçek yagi
• 2 s.b. sicak su
• 3 adet yumurta
• Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Tencereye margarin ve ayçiçek yagini alip kiyilmis sogani ekleyin ve kavurmaya baslayin
2) Üzerine iri iri dogranmis ispanaklari ekleyin ve kavurmaya devam edin
3) Ispanaklar hafif eridikten sonra domates salçasini, kirmizi toz biberi ve tuzu katip karistirin
4) Sicak suyu da ekledikten sonra 20 dakika kisik ateste pismeye birakin
5) Suyunu biraz çektikten sonra ispanaklarin üzerine yumurtalari kirip tencerenin kapagini kapatin ve bu sekilde 10 dakika daha pisirin
6) Yumurtalarin pistiginden emin oldugunuzda üzerine biraz tuz ve karabiber serpip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder