22 Kasım 2017 Çarşamba

YAYLA CORBASI

Malzemeler:
- ½ ç.b. pirinç
- 4 y.k. yogurt
- 1,5 y.k. un
- 1 dis sarimsak
- 6 s.b. sicak su
- 1 y.k. margarin
- 1 t.k. kuru nane
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Pirinçleri önceden yaklasik 1 s.b. su ile haslayin
2) Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve 1 s.b. suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3) Kalan 4 s.b. suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4) Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15-20 dakika kadar pismeye birakin
5) Ayri bir yerde margarini eritin, altini kapatin ve naneyi ekleyin
6) Naneli yagi pisen çorbaya karistirin ve çorbayi birkaç dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder