11 Kasım 2017 Cumartesi

YUNAN USULÜ DEREOTLU YOGURTLU PATLICAN SALATASI

Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber

*Sosu için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 2 s.b. yogurt
- ½ demet dereotu
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Patlicanlari ortadan bölüp yaglayin, tuz ve karabiberle tatlandirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
2) Önceden isitilmis 220 derecelik firinda pisirin
3) Pisen patlicanlarin kabuklarini soyup bir kaba alin ve bir çatal yardimiyla püre haline gelene kadar ezin
4) Bir tencerede unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
5) Üzerine patlican püresini katip 2-3 dakika kavurarak pisirin
6) Atesten alip sogumaya birakin
7) Ince kiyilmis dereotunu ve yogurdu ekleyip karistirin
8) Tuz ile tatlandirip soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder