27 Kasım 2017 Pazartesi

ENVER USTA KEBABI

Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 3 adet patates
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 2 y.k. su
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

*Üzeri için:
- 2 adet sivri biber
- 6 adet cherry domates
- Kürdan veya çöp sis

*Sosu için:
- 3 s.b. sicak su
- 1 adet rendelenmis domates
- 1 adet kesme seker
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. nar eksisi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Pijama deseni verilen patlicanlari halka seklinde (ortalama 1 parmak kalinliginda) kesip kizgin yagda kizartin
2) Patatesleri soyup onlari da ayni sekilde kizgin yagda kizartin ve hepsini kagit havluyla kapli kaba alin
3) Ayri bir kabin içinde köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, ince kiyilmis maydanozu, yumurtayi, ekmek içini, suyu ve baharatlari alip yogurun
4) Elde ettiginiz köfteleri de yagda kizartin
5) Yemegi hazirlamak için önce 1 dilim patates alin, üzerine 1 dilim patlican, 1 adet köfte, tekrar 1 dilim patlican alin ve kürdan veya çöp sis yardimiyla sabitleyin
6) Bütün malzemeler bitene kadar bu islemi tekrarlayin ve kürdanlarin üzerlerine bir dilim sivri biberle yarim adet cherry domates yerlestirin
7) Ayri bir yerde sos malzemelerini kaynatin ve yemegin üzerini gezdirin
8) Yemegi kisik ateste pisirin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder