18 Kasım 2017 Cumartesi

LIMON RECELI

Malzemeler:
- 2 adet limon (kabugu ve meyvesi)
- Soguk su
- 1 adet limonun suyu
- 250 gr pektinli seker
- 1 paket vanilya

Hazirlanisi:
1) 2 adet limonun kabugunu patates soyacagi ile soyun
2) Ince jülyen halinde kesip tencereye alin
3) Üzerine soguk su ilave edip atese alin
4) Kaynamaya basladiginda süzgeçe alip soguk sudan geçirin ve tekrar kabuklari tencereye alip bu islemi toplamda 3 kez tekrarlayin
5) Ayri bir tencereye limon suyunu ve hazir olan limon kabuklarini alin, üzerine sekeri ve vanilyayi ekleyin
6) Tencereyi atese alip reçeli 4 dakika kaynatin
7) Hazir olan reçeli kavanoza aktarip ters çevirin ve soguduktan sonra buzdolabinda muhafaza edin

NOT: Pektinli seker nedir? Reçeller ve marmelatlar için kullanilan en az %5’i pektinden olusan ve bir miktar sitrik asit içeren toz sekerdir. Bu seker türü reçele daha kivam veriyor. Saatlerce kaynatmaniza gerek birakmiyor, 4 dakika gibi kisa sürede reçeliniz hazir oluyor. Kullandiginiz meyveler dagilmadan, rengi solmadan güzel reçeller yapmanizi sagliyor.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder