2 Kasım 2017 Perşembe

H.G.’S KITCHEN USULÜ BÜRYAN

Malzemeler:
- 7 adet haslanmis tavuk butu
- 2 kupa pirinç
- 5 kupa sicak tavuk suyu
- 2 y.k. tereyagi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Yaglari firin tepsisine veya isiya dayanakli bir cam kaba alip yikanmis pirinçleri ilave edip ocakta 2-3 dakika kavurun
2) Üzerine sicak tavuk suyunu ekleyip karabiber ve tuz ile tatlandirin
3) Ayri bir tavada karabiber ve tuz ile tatlandirilmis tavuk butlarini yüksek ateste kizartin ve suyunu hafif çekmis olan pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
4) Pirinçler tamamen suyunu çektiginde ve butlar iyice kizardiginda büryani firindan çikarip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder