29 Kasım 2017 Çarşamba

PILAVLI BEZELYE

Malzemeler:
*Bezelye için:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 500 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 y.k. domates salçasi
- 4 y.k. zeytinyagi
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber
- Sicak su

*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- ½ ç.b. arpa sehriye
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Bezelye yemegi için ince dogranmis sogani yagda pembelesene kadar kavurun
2) Üzerine havuçlari ve bezelyeleri ekleyip kavurma islemine devam edin
3) Salçayi ve baharatlari da katip bir iki kez daha karistirdiktan sonra sicak suyunu verip pismeye birakin
4) Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin
5) Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun. Esmerlesince içine margarini veya tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyin
6) Hepsini yaklasik 5 dakika kavurun
7) Üzerine sicak su ve tuz ekleyin
8) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
9) Hazir olan pilavi bezelye yemegi ile servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder