Malzemeler:
- 400 gram kepekli ekmek
- 1 adet sogan
- ½ çay bardagi süt
- 2 adet yumurta
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
*Kizartmak için: ayçiçek yag
*Üzeri için:
- 1 kase yogurt (istege göre sarimsakli)
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. zeytinyagi
- ½ ç.b su
- Tuz, pul biber, kuru nane
Hazirlanisi:
1) Ekmekleri minik parçalara bölüp bir kabin içine alin
2) Üzerine diger malzemeleri ekleyip yogurun ve minik uzun köfteler elde edin
3) Köfteleri kizgin yagda kizartip servis tabagina alin ve üzerine yogurdu gezdirip sosunu hazirlayin
4) Sos için zeytinyagini, salcayi, suyu, kuru naneyi, pul biberi ve tuzu bir sos tenceresine alip bir tasim kaynatin
5) Elde ettiginiz sosu yogurdun üzerine dökün ve yemegi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
17 Kasım 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder