Malzemeler:
- ¾ ç.b. pirinç
- 1 s.b. su
- 1 L tam yagli süt
- 8 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 y.k. misir nisastasi
- 2 paket salep
*Üzeri için: tarçin
Hazirlanisi:
1) Pirinçleri yikayip tencereye alin ve üzerine suyu ilave edip pirinçler pisene kadar kaynatin
2) Pirinçler pistiginde sütü, toz sekeri ve vanilya sekerini ilave edin
3) Ayri bir kasede misir nisastasini biraz suyla açin ve çirparak süte ekleyin
4) Kisik ateste kalinlasip göz göz olacak sekilde kaynadiktan sonra salepi katip 2 dakika kadar daha pisirdikten sonra altini kapatin
5) Kaselere bölüstürüp sogumaya birakin ve tarçinla servis edin
Afiyet olsun :)
28 Kasım 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder