28 Kasım 2017 Salı

SALEPLI SÜTLAC

Malzemeler:
- ¾ ç.b. pirinç
- 1 s.b. su
- 1 L tam yagli süt
- 8 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 y.k. misir nisastasi
- 2 paket salep

*Üzeri için: tarçin

Hazirlanisi:
1) Pirinçleri yikayip tencereye alin ve üzerine suyu ilave edip pirinçler pisene kadar kaynatin
2) Pirinçler pistiginde sütü, toz sekeri ve vanilya sekerini ilave edin
3) Ayri bir kasede misir nisastasini biraz suyla açin ve çirparak süte ekleyin
4) Kisik ateste kalinlasip göz göz olacak sekilde kaynadiktan sonra salepi katip 2 dakika kadar daha pisirdikten sonra altini kapatin
5) Kaselere bölüstürüp sogumaya birakin ve tarçinla servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder