Malzemeler:
- 2 s.b. ilik süt
- 2 s.b. ilik su
- 1 paket kuru maya
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 1 adet yumurta aki
- Alabildigi kadar un
*Soganli iç harci için:
- 4 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
*Peynirli iç harci için:
- 250 gr beyaz peynir
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
*Üzeri için:
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. yogurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarisi
Hazirlanisi:
1) Hamur için mayayi, sekeri ve 1 s.b. ilik sütü bir kaba alip karistirin ve mayalanmasini bekleyin
2) Büyük bir yogurma kabinin içine kalan malzemeleri alip üzerine kabaran mayayi ekleyin ve yavas yavas un katarak yumusak bir hamur elde edin
3) Hamurun üzerini örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamuru 4’e bölüp unlanmis tezgahta büyük dikdörtgen seklinde açin
5) Açilmis hamura iç harcindan yayip role yapin ve elde ettiginiz roleyi tezgahta gerdirip 2 parmak kalinliginda dilimleyin
6) DIzmanalari yaglanmis veya yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin ve hamur bitene kadar ayni islemi tekrarlayin
7) Bir kasede çirpilarak hazirlanmis sosu dizmanalarin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
Afiyet olsun :)
11 Kasım 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder