11 Kasım 2017 Cumartesi

SAM TATLISI

Malzemeler:
- 3 s.b. irmik
- 1 s.b. toz seker
- 1,5 s.b. ilik süt/su
- 1 t.k. kabartma tozu
- 1 ç.k. karbonat
- 1 ç.k. damla sakizi

*Üzeri için:
- 1 s.b. yogurt
- Badem/tuzsuz yer fistigi

*Serbet için:
- 3,5 s.b. toz seker
- 3,5 s.b. su
- 1 y.k. limon suyu

Hazirlanisi:
1) Tatlinin hamuru için bütün malzemeleri bir kabin içinde karistirin ve yaglanmis firin kabina döküp bir gece buzdolabinda bekletin
2) Tatliyi buzdolabindan çikarmadan önce serbeti ocaga alin
3) Yaklasik 25-30 dakika kaynattiktan sonra limon suyunu ilave edin
4) Tatliyi buzdolabindan çikardiktan sonra üzerine bir firça yardimiyla yogurdu sürün ve uzun seritler halinde dilimleyin
5) Üzerlerine badem veya yer fistigi dizip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6) 20-30 dakika pistikten sonra biçakla tekrar dilimleyin ve tekrar firina verip tamamen pisirin
7) Üzeri kizardiktan sonra sicak serbeti sicak tatlinin üzerine dökün ve tamamen soguyunca servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder