14 Kasım 2017 Salı

TAVUKLU PATLICAN BEGENDI

Malzemeler:
*Patlican begendi için:
- 1 kg patlican
- 4 y.k. un
- 2 s.b. süt
- 2 y.k. margarin veya tereyagi
- 150 gr rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

*Tavuk sis için:
- 500 gr tavuk gögsü
- 2 adet kirmizi sogan (sonradan sise dizilecek)
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 t.k. köri
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. pul biber
- 1 ç.k. tuz
- 10 adet çöp sis

*Sisleri kizartmak için: ½ ç.b. ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis tavuklari yag ve baharatlarla marine edip en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin
2) Kirmizi soganlari sise dizilecek sekilde dograyip tavuklarla birlikte çöp sislere dizin ve yagda kizartin
3) Közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup incecik kiyin
4) Margarini bir tencereye alip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar kavurun
5) Patlicanlari da ekledikten sonra karistirarak azar azar süt katip begendi iyice kalinlasana kadar pisirin
6) Begendiyi atesten almadan önce baharatlari ve kasar peyniri rendesini ilave edin, karistirin
7) Tavuklari sicak patlican begendinin üzerinde servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder