Malzemeler:
• 2 y.k. ayçiçek yagi
• 2 y.k. tereyagi
• 1 kupa basmati pirinç
• 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
• Tuz
• 1 tutam kiyilmis maydanoz
Hazirlanisi:
1) Bir tavanin içine yaglari alip eritin
2) Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
3) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin
4) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerine kiyilmis maydanozu ekleyin, karistirin ve kapatip demlenmeye birakin
5) Sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
5 Kasım 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder