Malzemeler:
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 1 adet sogan
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 4 s.b. sicak su
- 2 s.b. tavuk suyu veya et suyu
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Küp dogranmis sogani yagda kavurun ve unu ekleyin
2) Unu kokusu çiktiktan sonra üzerine yikanmis mercimegi katip 2 dakika daha kavurun
3) Sicak suyu ve tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
4) Mercimek pistiginde süzgeçten veya blenderdan geçirin
5) Tuz ve karabiberle tatlandirip biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
7 Kasım 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder