8 Kasım 2017 Çarşamba

ABLA USULÜ ETLI PILAV

Malzemeler:
*Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik

*Pilav için:
- 1 avuç arpa sehriye
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
2) Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
3) Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
4) Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edin
5) Pilav için arpa sehriyeyi sivi yagda biraz kavurun, daha sonra üzerine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip kavurma islemine devam edin
6) Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyu ilave edip tuzu da kattiktan sonra pismeye birakin
7) Pilav suyunu çektikten sonra demlendirin ve et ile birlikte servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder