Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1,5 ç.b. Antep fistigi
- 1 ç.b. kurutulmus cranberry
- 1 ç.k. tarçin
- 1 ç.k. yenibahar
- 2 adet kesme seker
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 tutam maydanoz
Hazirlanisi:
1) Sogani yemeklik dograyip yagda kavurun
2) Üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin
3) Suyunu, fistiklari, cranberryleri, sekeri ve baharatlari ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
4) Suyunu çektikten sonra ince kiyilmis maydanozu ilave edip karistirin. Altini kapatip demlenmeye birakin
5) Pilavi iyice demlendikten sonra ilik servis edin
Afiyet olsun :)
13 Nisan 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder