14 Nisan 2017 Cuma

NASI GORENG (Endonezya pilavi)

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 dal pirasa
- 1 adet havuç
- 1 adet chili biberi
- 1 dis sarimsak
- 250 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 y.k. ketçap
- 1 y.k. soya sosu
- 1 y.k. domates sosu
- 250 gr Basmati pirinç
- 2 t.k. Indonezya baharati
- 100 gr misir tanesi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 ç.b. su

Hazirlanisi:
1) Sebzeleri yemeklik dograyip yagda soteleyin
2) Üzerine kusbasi tavuk gögsünü ilave edip sotelemeye devam edin
3) Haslanmis pirinci, soslari, baharatlari ve misir tanelerini de ekleyip hepsini güzelce karistirdiktan sonra suyunu ilave edip kisik ateste suyunu tamamen çekene kadar pisirin
4) Pisen pilavi kapagi kapali 30 dakika dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin

NOT: Indonezya baharat karisimi bu malzemelerden olusur: 1 t.k. köri, 1 t.k. tavuk baharati, 1 y.k. kisnis, 1 y.k. kimyon, 1 t.k. tarçin, ½ ç.k. karanfil, ½ t.k. pul biber. Bu karisimi bu miktarda hazirlayip farkli yemeklerinize de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder