Malzemeler:
- 400 gr taze barbunya
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- ½ adet sogan
- ½ ç.b. zeytinyagi
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 y.k. toz seker
- 1 y.k. kuru maydanoz
- ½ adet limonun suyu
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Barbunyayi hafif haslayip süzün
2) Ayri bir tavada ince dogranmis sogani ve küp dogranmis havucu yagda kavurun
3) Üzerine patatesleri, barbunyayi, domatesi ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
4) Salçayi, sekeri ve limon suyunu ilave edin
5) Barbunyalari kaplayacak kadar sicak su ekleyip pilakiyi pismeye birakin
6) Üzerine zeytinyagi gezdirip soguk servis edin
Afiyet olsun :)
19 Nisan 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder