Malzemeler:
*Fransiz sandviçi için:
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
- Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
*Salatalik tursusu için:
- 2 adet uzun salatalik
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- Tuz, karabiber, pul biber
*Tavuk için:
- 500 gr tavuk gögsü
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik, kuru maydanoz
Hazirlanisi:
1) Fransiz sandviçi için bütün malzemeleri bir büyük bir kabin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 55’er gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4) Bezelere sandviç seklini verip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6) Üçüncü kez mayalanan sandviçlerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
7) Salataliklar için salatalik hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
8) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
9) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
10) Üzerini iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin
11) Tavuk için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
12) Üzerine baharatlarini ekleyip tavuklar kizarana kadar pisirin
13) Kekikli tavuklu sandviçleri patates kizartmasi ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
6 Nisan 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder