15 Nisan 2017 Cumartesi

BEARNAISESAUS

Malzemeler:
- 4 adet yumurta sarisi
- 3 y.k. tarhun sirkesi
- 4,5 y.k. su
- 120 gr soguk tereyagi
- 1 y.k. kiyilmis tarhun
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Yumurta sarilarini, sirkeyi, suyu, tuz ve karabiberi bir tencereye alip çirpin
2) Tencereyi kisik atese alip karisimi çirparak iyice kalinmasini saglayin. Bu asamada isiya mutlaka dikkat edin. Ideal isi 82 derecedir!
3) Kalinlasan sosu atesten alip küp seklinde kesilmis soguk tereyagi parçalarini ilave edin ve tereyagi eriyene kadar karistirin
4) Içine ince iyilmis tarhunu ekleyip karistirin ve sosu soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder