Malzemeler:
- 50 gr bezelye
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 300 gr patates
- Tuz, karabiber
*Pane için:
- 1 adet yumurta
- 4 y.k. galeta unu
- 4 y.k. un
- 1 t.k. kirmizi toz biber
*Kizartmak için: yag
Hazirlanisi:
1) Patatesleri haslayip süzün ve kabuklarini soyup bir kabin içine alin ve püre haline getirin
2) Üzerine rendelenmis kabagi, havucu, taze bezelyeleri, kiyilmis taze baharatlari, tuzu ve karabiberi ilave edip yogurun
3) Harci dörte bölüp büyük bir yuvarlak kurabiye kesme kalibina bir kasik yardimiyla yerlestirip bastirin
4) Galeta ununu un ve kirmizi toz biberle bir kasede karistirin
5) Ayri bir kaseye yumurtayi kirip burgerleri yumurtaya bulayin
6) Yumurtali burgerleri hazirlamis oldugunuz pane harcina bulayin ve bir tabaga alip 20 dakika buzdolabinda dinlendirin
7) Dinlenen sebze burgeri kizgin yagda kizartip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
15 Nisan 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder