- 245 gr yumurta ( = ortalama 5 adet orta boy)
- 245 gr toz seker
- 245 gr tereyagi
- 245 gr un
- ½ paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 y.k. kakao
- 3 y.k. sicak su
Hazirlanisi:
1) Toz sekeri ve tereyagini bir kabin içine alip mikserleyin
2) Üzerine teker teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
3) Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin
4) Kakao ve sicak suyu bir kasede karistirip macun haline getirin
5) Bu karisimi kek hamurunun 3’te 1’ine karistirin
6) Kalan beyaz hamurun yarisini yaglanmis kek kalibina döküp üzerine kakaolu hamuru, son olarak kalan beyaz hamuru dökün
7) Bir biçak yardimiyla hamuru biraz karistirip desen verin
8) Keki önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder