Malzemeler:
*Elmalar için:
• 4 adet elma
• 1 y.k. seker
• 1 paket vanilya sekeri
• 1 ç.k. tarçin
*Muhallebi için:
• 2 y.k. un
• 2 y.k. toz seker
• 1 adet yumurta
• 500 ml süt
• 1 paket vanilya sekeri
Hazirlanisi:
Elmaları bir tavaya rendeleyin ve üzerine sekeri, vanilya sekerini ve tarçini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Elmalar iyice suyunu çektikten sonra dilediginiz bir tepsiye yayin ve muhallebiyi yapmaya baslayin. Muhallebi için bir tencereye sütü, unu, toz sekeri, yumurtayi ve vanilya sekerini alip üzeri göz göz oluncaya kadar çirpin. Kalinlastiginda altini kapatin ve blenderdan geçirip elmalarin üzerine dökün. Iyice yaydiktan sonra sogumasini bekleyin ve donana kadar buzdolabinda bekletin. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
27 Nisan 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder