11 Nisan 2017 Salı

MANTAR SOSLU KREPTE BIBERLI ET (8 adet)

Malzemeler:
*Biberli et için:
- 2 adet sogan
- 3 adet renkli paprika
- 400 gr dana eti (haslanmis)
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

*Krep için:
- 2 adet yumurta
- ½ s.b. un
- 2,5 s.b. süt
- Tuz

*Mantar sosu için:
- 200 gr kültür mantari
- 25 gr tereyagi
- 1 s.b. krema
- Tuz, tane karabiber

*Üzeri için: kasar peyniri rendesi

Hazirlanisi:
1) Krep malzemelerini bir kabin içine alip çirpin. Orta boy telfon tavayi isitip findik kadar yag yaglayin ve 1 kepçe (ince bir kat olusacak kadar) hamur döküp iki tarafli pisirin
2) Bu sekilde 8 adet krep hazirlayin ve sonra kullanmak için bir kenara alin
3) Et için ince dogranmis soganlari ve biberleri bir tavaya alip yag ile soteleyin. Üzerine haslanmis etleri ve baharatlari ekleyin. Hepsini birlikte 10 dakika kadar soteledikten sonra üzerine ince kiyilmis maydanozu ilave edip altini kapatin
4) Sos için mantarlari dilimleyin, tavaya ekleyip yag ile soteleyin. Tuz, tane karabiber ve kremayi ilave edip 5-6 dakika pisirin
5) Krepleri ortasina biberli et yerlestirip bohça seklinde katlayip firin kabina dizin. Üzerlerine bir miktar kasar peyniri rendesi serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda 5 dakika kadar pisirin
6) Sicak krep bohçalarini mantar sos esliginde servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder