Malzemeler:
• 250 gr margarin
• 5 adet yumurta
• 14 y.k. un
• 1 s.b. seker
• 1 paket kabartma tozu
• 4 paket vanilya sekeri
• ½ ç.b. süt
• 1 y.k. kakao
• Kek kalibini yaglamak için margarin
Hazirlanisi:
Yumurtalarin sarilarini bir kaba, aklarini baska bir kaba alin. Yumurta aklarini bir mikser yardimiyla kar haline getirin. Daha sonra sarilarin üzerine margarini ekleyin ve mikserle çirpmaya baslayin. Bir dakika çirptiktan sonra toz sekeri, vanilya sekerini ve sütü ekleyip çirpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunuda kattiktan sonra unu iyice yedirene kadar çirpin. Son olarak kar haline getirmis oldugunuz aklari da ekleyin ve mikserle en fazla bir dakika çirpin. Bir dakikayi geçirmeyin, aksi taktirde kekiniz piserken kalibindan tasar ve yanar. Kek hamurunu yaglanmis kaliba dökün ve üzerine kakaoyu serptikten sonra önceden isitilmis firina verin.
NOT: Istege göre içine ceviz veya findik ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan halamiza çok tesekkür ediyoruz! *
12 Nisan 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder