20 Nisan 2017 Perşembe

AKIS’IN TURSUSU (dereotlu)

Malzemeler:
- 2 adet uzun salatalik
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. pul biber (aci)
- 1 ç.k. tuz
- Dereotu

Hazirlanisi:
1) Salataliklar ve dereotu hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4) Üzerine dereotunu ilave edin
5) Kabi iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder