Malzemeler:
• 200 gr tereyagi
• 220 gr un
• 1 L süt
• 1 t.k. muskat cevizi
• 40 gr agar-agar ( = bitkisel jelatin)
• 120 gr gruyère peyniri
• 120 gr emmenthal peyniri
• 120 gr parmesan peyniri
• 4 adet yumurta sarisi
• 160 ml krema
• Tuz, karabiber
• 1 kase un
• 5 adet yumurta
• 1 kase galeta unu
• Kizartmak için sivi yag
Hazirlanisi:
Bir tencerede tereyagini eritin ve unu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra sütü katip çirpmaya baslayin. Karabiber, tuz ve muskat cevizi ekledikten sonra agar-agari da katip güzelce çirpin. Sosun üzeri göz göz olduktan sonra atesten alin ve içine peynirleri ilave edin. Peynirler eridikten sonra yumurta sarilarini ve kremayi ekleyin. Her seyi iyice karistirdiktan sonra yagli kagitla kapli büyük bir tepsiye dökün ve üzerini streç folyo ile örtüp bir gece buzdolabinda bekletin. Bir gece dinlendirdikten sonra hafif unlanmis tezgahin üzerine alin ve yaklasik 30 parçaya bölün. Parçalari önce una daha sonra çirpilmis yumurtaya ve en son galeta ununa batirip kizartin.
Afiyet olsun :)
15 Nisan 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder