7 Nisan 2017 Cuma

YULAFLI BISKÜVI

Malzemeler:
- 100 gr un
- 130 gr yulaf ezmesi
- 210 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya çubugu
- 125 gr tereyagi (oda isisinda)

Hazirlanisi:
1) Tereyagini toz sekerle birlikte bir kabin içine alip bir çatal yardimiyla karistirin
2) Üzerine yumurtayi ve vanilya çubugunun içindeki vanilyayi ekleyin
3) Son olarak unu ve yulaf ezmesini ilave edip hepsini güzelce karistirdiktan sonra hamurdan misket büyüklügünde toplar yapip yagli kagitla kapli firin tepisisine araliklarla dizin
4) Toplarin üzerine parmaginizla pastirip 2mm kalinliginda olacak sekilde bisküviler elde edin
5) Bisküvileri önceden isitilmis 175 derecelik firinda 15-20 dakika kadar pisirin
6) Tamamen soguduktan sonra tüketebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder