25 Nisan 2017 Salı

CATAL CORBASI/CATAL ASI

Malzemeler:
- 1 ç.b. yesil mercimek
- 1/3 ç.b. arpa sehriye veya kesme makarna
- 4-5 y.k. yogurt
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- Tuz, kuru nane

Hazirlanisi:
1) Mercimekleri ayiklayip yikayin. Tencereye alip üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyip haslayin
2) Mercimeklerin pismesine yakin arpa sehriyeyi veya kesme makarnayi ekleyin. Ikisi de güzelce pisince bir kasede yogurdu, unu ve yumurta sarisini karistirin
3) Bu karisimi çorbanin suyuyla sulandirdiktan çorbaya aktarin ve kaynayana kadar karistirin
4) Kaynayan çorbayi atesten alin, üzerine kuru nane ekleyip karistirin ve kaselere bölüstürüp servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder