26 Nisan 2017 Çarşamba

SEBZE YATAGINDA TAVUK GÖGSÜ

Malzemeler:
*Sebze için:
- 1 adet kabak
- 1 adet kirmizi paprika
- 1 adet sari paprika
- 500 gr soya filizi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 100 ml krema
- 1 t.k. köri
- Tuz, karabiber

*Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögüsü
- 1 y.k. ras-el-hanout
- 1 y.k. sriracha sosu
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1) Tavuklara listedeki malzemeleri ekleyip karistirin ve buzdolabinda en az 30 dakika marine olmasi için dinlenirin
2) Sebzeleri jülyen seklinde dograyip sirasiyla yagda soteleyin ve üzerine soya filizini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandirin
3) Sebzeler pismeye yakin üzerine köri tozunu ve kremayi ilave edip sosu tamamen çekene kadar pisirin
4) Ayri bir tavada tavuklari marinasyon için kullandiginiz sos ile birlikte pisirin
5) Yemegi sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder