Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 adet iri parça tavuk gögsü
- 3 y.k. soya sosu
- 1 t.k. tavuk baharati
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Karabiber
*Karnabahar için:
- 1 adet büyük karnabahar
- 3 y.k. margarin
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
*Bulgur pilavi için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
2) Tavuklari ekleyip herseyi harmanlayin ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
3) Kapakli bir tencereyi önceden isitin ve içine tavuklari sosuyla birlikte ekleyip kisik ateste üzeri kapali bir sekilde pismeye birakin
4) Bir adet karnabahari önce çiçeklere, daha sonra uzunlamasina parçalara bölün. Böldükten sonra bir teflon tavada margarini eritin ve karnabaharlari içine atin
5) Karabiberini ve tuzunu ilave edip, soteleyin
6) Üzerine kiyilmis maydanozu ilave edin ve altini kapatin
7) Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip küp küp dogranmis sogani ilave edin ve sogan pembelesene kadar kavurun
8) Üzerine bulguru ve salçayi ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
10) Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
11) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin ve daha sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
22 Nisan 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder