30 Nisan 2017 Pazar

SOGANLI EKMEK

Malzemeler:
- 1 s.b. süt
- 1 s.b. su
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 20 gr yas maya
- 1,5 t.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
- Alabildigi kadar un (yaklasik 4,5 s.b.)

*Üzeri için:
- 2-3 adet büyük boy sogan
- 1 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber

Hazirlanisi:
1) Hamur malzemeleriyle yumusak bir hamur yogurun
2) Üzerini örtüp 40-45 dakika mayalanmaya birakin. Hamur mayalanirken üzeri için soganli harci hazirlayin
3) Soganlari yemeklik dograyip yagda pembelesene kadar kavurun. Üzerine salçayi ve baharatlari ilave edip altini kapatip bir kenara alin
4) Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde 30 adet bezeler olusturun
5) Bezeleri yaglanmis tepsiye dizip üzerlerine biraz bastirin
6) Her bezeye 1-1,5 tatli kasigi harçtan koyup elinizle üzerine iyice yayin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder