Malzemeler:
*Pilav için:
- 1 kupa bugday
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 2 adet rendelenmis domates
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
*Tavuk için:
- 500 gr tavuk gögsü
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber, kuru maydanoz
Hazirlanisi:
1) Pilav tenceresine yaglari ve bugdayi alip kavurun
2) Üzerine rendelenmis domatesleri, baharatlari ve suyu ekleyip pilavi pismeye birakin
3) Pistikten sonra en az yarim saat demlendirin ve o arada tavugu pisirin
4) Tavuk için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
5) Üzerine baharatlarini ekleyip tavuklar kizarana kadar sotelemeye devam edin
6) Kavrulmus tavugu pilav üstü sicak servis edin
Afiyet olsun :)
7 Nisan 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder