4 Nisan 2017 Salı

ISPANAK, MOZZARELLA VE KURU DOMATESLI QUICHE ( = KIS)

Malzemeler:
*Hamur için:
- 250 gr un
- 150 gr tereyagi (soguk!)
- 1 adet yumurta
- 1 y.k. süt
- Tuz

*Dolgusu için:
- 3 adet yumurta
- 400 gr ispanak
- 100 ml krema
- 140 gr kuru domates
- 1 adet mozzarella
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1) Tereyagini, unu, tuzu, sütü ve yumurtayi bir kabin içine alip yogurun
2) Hamuru streç filme sarip buzdolabinda 1 saat kadar dinlendirin
3) Ispanaklari dograyip 30 saniye kadar hafif tuzlu suda haslayip iyice süzün
4) Dolgusu için yumurtalari, kremayi ve baharatlari bir kabin içine alip çirpin
5) Üzerine hafif haslanmis ispanaklari, kesilmis kuru domatesleri ve minik küpler halinde kesilmis mozzarellayi ekleyip karistirin
6) Dinlenen hamuru buzdolabindan alip 10 esit bezeye bölün ve unlu tezgahta tart kaliplarinizin boyuna göre açin
7) Yaglanip unlanmis kaliplara hamurlari yerlestirip fazlaliklarini bir biçak yardimiyla kesin
8) Tabanlarini bir çatal yardimiyla delin ve çok az bir miktar unla delikleri doldurup fazla unu kalibi ters çevirip masaya vurarak atin
9) Tart tabanlarini hazirlamis oldugunuz harçla doldurup quicheleri ( = kisleri) önceden isitilmis 190-200 derecelik firinda 35-40 dakika pisirin
10) Quicheleri ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder