26 Nisan 2017 Çarşamba

PORTAKALLI BADEMLI UN HELVASI

Malzemeler:
- 100 gr margarin
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 s.b. un
- 1 Türk kahvesi fincani toz badem
- ½ adet portakalin rendesi
- 2 s.b. toz seker
- 3 s.b. sicak su

Hazirlanisi:
1) Büyük bir kabin içinde sicak suyu sekerle karistirin
2) Bir tavaya margarini ve ayçiçek yagini alip margarini tamamen eritin
3) Üzerine unu ekleyip, un kahve rengi olana kadar kavurun
4) Toz bademi ve portakal kabugu rendesini katip 5 dakika kadar daha kavurun
5) Sekerli suyu ilave edip karistirarak pisirin. Hazir olan helvayi dilediginiz gibi dilimleyip soguk servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder