Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1,5 ç.b. yogurt
- 1,5 ç.b. sivi yag
- 1,5 ç.b. tuzlu su (tuzu bir çimdik kadar olacak)
- 125 gr eritilmis margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 y.k. elma sirkesi
- Alabildigi kadar un
- Ceviz içi
- Nisasta (yufkalari açmak için)
- 500 gr tereyagi veya margarin (baklavayi pisirmek için)
*Serbet için:
- 5 s.b. su
- 7 s.b. toz seker
- Bir kaç damla limon suyu
Hazirlanisi:
Bütün malzemeleri bir kaba alin ve yavas yavas un ekleyerek kivamli bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklügünde bezelere bölün ve nisastaya bulayin. Iyice buladiktan sonra merdane ile çay tabagindan biraz daha büyük bir sekilde açin ve 5 adet üst üste koyup oklava ile incecik açin. Açtiginiz yufkayi tepsiye göre kesin ve tepsiye kalan yufka parçalariyla birlikte yerlestirin. Iki veya üç kat arayla kirilmis ceviz içini serpin ve yufkalari yerlestirmeye devam edin. En son yufkayi yerlestirdikten sonra baklavayi dilediginiz sekilde dilimleyin ve eritilmis yagini döküp önceden isitilmis firina verin. Baklava pisip soguduktan sonra ilik serbeti üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.
NOT: Baklava soguk, serbet ise baya ilik (neredeyse soguk) olmali.
Afiyet olsun :)
21 Nisan 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder