18 Nisan 2017 Salı

MUHALLEBILI CIKOLATALI KEK

Malzemeler:
*Kek için:
- ½ s.b. kakao
- 2 t.k. granül kahve
- ¼ s.b. toz seker
- ¼ s.b. süt
- ½ s.b. sicak su
- ½ t.k. tuz
- 1 s.b. un
- 1 t.k. kabartma tozu
- 125 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1 s.b. toz seker
- 1 t.k. vanilya sekeri
- 2 adet büyük boy yumurta

*Muhallebi için:
- 800 ml süt
- 3 y.k. un (tepeleme)
- 3 y.k. toz seker (tepeleme)
- 1 y.k. vanilya sekeri

*Ganaj için:
- 100 gr bitter çikolata
- 100 ml krema

*Üzeri için: kakao

Hazirlanisi:
1) Bir kabin içine süt hariç bütün sivi malzemeleri alip karistirin ve sogumaya birakin. Ilinan harca sütü de ilave edip bir kenara alin
2) Ayri bir kabin içine kuru malzemeleri eleyin ve kenarida bekletin
3) Tereyagini, toz sekeri ve vanilyayi bir kaba alip krema haline gelene kadar çirpin. Daha sonra üzerine teker teker yumurtalari ekleyip çirpmaya devam edin
4) Sivi malzemelerin yarisini ve kuru malzemelerin yarisini yumurta karisimina ekleyip çirpmaya devam edin
5) Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra homojen bir hamur elde edin ve önceden yaglanmis bir kek kalibina dökün
6) Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40-50 dakika kadar pisirin
7) Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alip kalinlasip göz göz olana kadar çirparak kaynatin
8) Pisip sogumus olan kekin üzerine muhallebiyi döküp ganaji hazirlamaya baslayin
9) Ganaj için kremayi isitip çikolata parçaciklarini içine ekleyip eriyene kadar karistirin. Kalinlasmasi için buzdolabina dinlendirin ve daha sonra sogumus olan muhallebinin üzerine dökün
10) Sogumus olan tatliya kakao serpip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder