Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 3-4 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 ç.b. misir (konserve)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 ç.b. zeytinyagi
- Nar eksisi
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Hazirlanisi:
1) Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2) Ayri bir tavanin içine yemeklik dogranmis sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3) Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4) Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5) Üzerine minik dogranmis tursulari, misir tanelerini, kiyilmis taze maydanozu, kiyilmis dereotunu, nar eksisini ve baharatlari ekleyip karistirin
6) Soguk servis edin
Afiyet olsun :)
4 Nisan 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder